Vraag het onze vakman

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden. Heb je zelf een vraag aan onze vakman? Vul onderstaand formulier in. Wij streven ernaar om alle vragen binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Vragen over laminaat en lamelparket

Kan vloerverwarming onder laminaat?
Vloerverwarming kan onder laminaat, mits de juiste ondervloer gebruikt wordt en de voorwaarden van de fabrikant gevolgd worden.

Kan ik de vloeren in het echt zien?
Ja, dat kan in onze showroom

Wat is de beste legrichting?
Je kunt het beste de delen haaks op de belangrijkste raampartij leggen en de looprichting aanhouden. Je kunt ook een ruimtelijk effect bereiken door de platen in de breedte te leggen als je de kamer breder wilt laten lijken of in de lengte als je de kamer langer wilt laten lijken. Tip: denk ook eens aan diagonaal leggen.

Kan laminaat of lamelparket in een appartement gelegd worden?
Ja, dat kan mits de juiste geluidsdempende ondervloer gebruikt wordt. De grens ligt op dit moment bij een geluidsreductie van 10db. In ons assortiment vindt je de juiste door TNO geteste ondervloeren.

Kan laminaat of lamelparket in de keuken?
Laminaat kan zeker ook in de keuken. Lamelparket kan ook, maar is gevoeliger voor slijtage en gebruikssporen.

Is lamelparket of laminaat bestand tegen krassen?
Lamelparket is minder goed bestand tegen krassen, maar is in het algemeen wel bij te werken door opnieuw te oliën en schuren en lakken. Laminaat is minder gevoelig voor krassen door zijn slijtvaste toplaag. Maar er kunnen wel leefsporen ontstaan en bij onzorgvuldig gebruik zelfs krassen. Tip: houd bij nieuwbouwwoningen zand buiten de deur.

Hoe moet ik de vloer schoonmaken of onderhouden?
Volg het schoonmaak advies van de fabrikant, eventueel bij ons opvraagbaar.

Trekt lamelparket of laminaat krom?
Lamelparket of laminaat werkt, het kan uitzetten en krimpen. Laat de vloer acclimatiseren voor je gaat leggen. Je legt de pakken in de gesloten verpakking neer in de ruimte waar het komt te liggen voor ongeveer 48 uur. Zorg voor een verwerkingstemperatuur op kamertemperatuur. Houd ook de luchtvochtigheid in de gaten, dit moet circa 50 en 60% zijn.

Wat is laminaat?
Laminaat is gemaakt van onder hoge druk samengeperste houtvezels, ook wel HDF(High Density Fiberboard) genoemd. De toplaag van laminaat bestaat uit een uiterst slijtvaste kunststof. Het uiterlijk van laminaat wordt bepaald door de fotolaag. De printmethode maakt het mogelijk dat er verschillende dessins zijn. Laminaat is een zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk product .

Wat is lamelparket?
Lamelparket bestaat uit planken die zijn opgebouwd uit minimaal 2 en meestal 3 lagen. De toplaag bestaat uit `massief` hout (meestal eiken) variërend in de dikte van 3 tot 6mm. De tussenlaag bestaat meestal uit vurenhouten stroken die haaks op de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een zogenaamde contralaag, deze laag is gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze 3 lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel.

Kunnen er scheuren of kieren ontstaan in mijn lamelparket?
In lamelparket kunnen wel eens scheuren, kieren en vlekken ontstaan. Dit is doorgaans niet te wijten aan productiefouten, maar ontstaan meestal door een te hoge of een te lage luchtvochtigheid, vocht of een onjuiste onderhoudsmethode. Tip koop een hygrometer.

Vragen over PVC vloeren

Hoe maak ik pvc schoon?
Eenvoudig stofzuigen en nadweilen met water en James vinylreiniger of basisreiniger. Voor extra bescherming gebruik je daarna James zijdemat. Dit is een transparante beschermlaag met een zijdematte glans.

Vragen over tapijt

Moet ik bij tapijt eerst de plinten plaatsen of doe ik dit daarna?
Beide is mogelijk. Het beste kan dit ter plekke met het opmeten besproken worden.

Hoe maak ik tapijt schoon?
Tapijt reinig je het beste door twee keer per week goed te stofzuigen. Als jaarlijks onderhoud gebruik je een droogpoederreiniging, bijvoorbeeld Sebo poeder, waarvoor je een inborstelapparaat kunt huren. Bij specifieke vlekken heeft James verschillende reinigingsmiddelen voor alle mogelijke vlekken. Onderneem direct actie als er een vlek ontstaat. Een oude vlek is moeilijker te weg te halen dan een nieuwe.

Vragen over gordijnen

Hang ik mijn gordijnen tot aan de grond of niet?
Als je de ruimte optisch hoger wilt laten lijken, dan is een gordijn tot aan de grond een mooie optie. Maar als het gordijn voor de verwarming valt, gaat er een hoop warmte verloren.

Vragen over rolgordijnen

Hoe maak ik een rolgordijn schoon?
Dankzij voorbehandeling heeft een rolgordijn weinig onderhoud nodig. Vlekjes haal je eenvoudig weg met een licht vochtige doek.

Vragen over behang

Eerst schilderen of eerst behangen?
Je kunt het beste eerst schilderen. Zo raakt het behang minder snel beschadigd door eventuele verfspatjes.

 

 

 
Studio Mey en zij

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Lucas Mey, ondernemer van Studio Mey&Zij. Onze woonwinkel is onze trots. Niet alleen aan de Hoofdstraat in Velp, maar ook online.

Lucas Mey

lees verder