De keuken

De verzamelplek in huis. Eten en drinken hebben een grote aantrekkingskracht, dus moet er voldoende loopruimte zijn. De keuken wordt steeds meer een leefruimte en gaat ongemerkt over in de woonkamer. Het gebruik van water en etenswaren, het onderhoud en schoonmaak stellen wel specifieke eisen aan kleur- en materiaalgebruik. Denk bijvoorbeeld aan waterafstotende verf. Gelukkig worden de mogelijkheden om van de keuken een sfeervolle leefruimte te maken steeds groter

TIPS

- Plan de kookplaat niet pal naast een wand, maar neem minimaal 30 cm afzetruimte (voor pannen, schalen, vergiet) ernaast.
- Neem minimaal 60-100 cm werkruimte aan de andere kant naast de kookplaat (voor snijden en andere voorbereidingen).
- Zorg voor minimaal 60 cm werkruimte/afdruipruimte naast de gootsteen. Hieronder kun je eventueel de vaatwasser plannen.
- Hou altijd minimaal 120 cm vrij tussen het aanrecht en het tegenoverliggende deel van de keuken (kookeiland, schiereiland). Zo kun je kasten en lades aan beide zijden tegelijk openen en heb je voldoende bewegings- en loopruimte.

Beoordeel een keukenontwerp altijd als gebruiker! Doorloop in gedachten de stappen die je zet van het koken tot en met de afwas. Zo ontdek je of je de kasten, werkbladen en keukenmachines op de goede plaatsen hebt gepland en of je logische en korte looproutes hebt.

Naar het overzicht
 
Studio Mey en zij

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Lucas Mey, ondernemer van Studio Mey&Zij. Onze woonwinkel is onze trots. Niet alleen aan de Hoofdstraat in Velp, maar ook online.

Lucas Mey

lees verder