Ingrediënten

Ieder interieur bestaat uit verschillende ontwerponderdelen: ruimte, lijnen, vormen, texturen, patronen en kleuren. Door te spelen met deze accenten geef je je huis sfeer, ruimtelijkheid en karakter. De juiste dosering van deze zes ingrediënten maakt van je interieur een uitgebalanceerd en samenhangend geheel.

Ruimte

Door te spelen met de ruimte kun je de kamer hoger, lager, breder of smaller laten ogen. Ruimte wordt begrensd door wanden, vloeren, deuren en plafonds. Met grensvlakken zet je accenten neer, maak je verbindingen en zichtlijnen.

Lees meer

Lijnen

Met slim gebruik van lijnen in je interieur kun je grote effecten bereiken. Met rechte, gebogen en diagonale lijnen van vaste elementen als kasten, tafels en banken kun je een kamer optisch beïnvloeden. Bij elke woonstijl passen andere ontwerplijnen.

Lees meer

Vormen

Door bewust gebruik van vormen geef je jouw interieur de gewenste uitstraling. Zo zijn rechthoeken en vierkanten de meest rustgevende vormen die er zijn. Deze vormen kom je dan ook het meest tegen in interieurs.

Lees meer

Texturen

Met het uitgebalanceerd gebruik van texturen (samenstelling van materialen) beïnvloed je de beleving van de kamer. Dat maakt of je een ruimte als gezellig, comfortabel of zakelijk en kil ervaart. Probeer een evenwichtige balans te vinden tussen harde en zachte, warme en k...

Lees meer

Patronen

Met decoratieve motieven in je behang, op kussens of in gordijnen creeer je een bijzondere finishing touch. Gewaagd gebruik van patronen geeft je huis karakter. Daarmee maak je een statement. Neem hierbij wel een paar gouden regels in acht.

Lees meer

Kleuren

Over kleur zijn eindeloos veel boeken geschreven. Kleur beïnvloedt de gemoedsrust. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer en stijl in huis. Een ruimte die is ingericht met warme kleuren heeft een uitnodigende uitstraling. Je voelt je er prettig en ontspannen.

Lees meer
 
Studio Mey en zij

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Lucas Mey, ondernemer van Studio Mey&Zij. Onze woonwinkel is onze trots. Niet alleen aan de Hoofdstraat in Velp, maar ook online.

Lucas Mey

lees verder