Laminaat onderhoud

Reiniging & onderhoud laminaat

De juiste reiniging en onderhoud draagt bij aan een lange levensduur van je laminaatvloer. Een groot deel van de normale vuilinloop kan door het gebruik van schoonloopmatten bij de ingangen vermeden worden. Regelmatige reiniging van deze matten is noodzakelijk.


De nieuw gelegde laminaatvloer kun je 24 uur na het leggen grondig schoonmaken met bijvoorbeeld James-Basisreiniger S. Doe dit slechts licht vochtig zodat er geen water achterblijft op vloer of in de naden kan dringen. Eventuele hardnekkige vlekken zoals schoenstrepen kunt je met James Remover verwijderen. Ook hierbij geldt: Voorzichtig bij naden.
Daarna kun je een eerste onderhoudsreiniging uitvoeren met bijvoorbeeld James-Laminaatreiniger (zorgt voor extra glans) of James-Vinylreiniger (voor laminaat met mat optiek).

Normaal onderhoud laminaat

Voer eens in de 1 à 2 weken een lichtvochtige onderhoudsreiniging uit. Plaatselijke reiniging (zoals bij vlekverwijdering) kan glansverstoring veroorzaken. Regelmatige onderhoudsbeurten verminderen dit weer. Indien er vuilopbouw op de vloer zichtbaar is, de gehele vloer met bijvoorbeeld James-Basisreiniger S reinigen als boven omschreven. Daarna weer een eerste onderhoudsreiniging uitvoeren.

Belangrijk: Aanbevolen doseringen niet overschrijden. Altijd licht vochtig reinigen. Geen vocht in naden laten dringen.

Disclaimer

Het bovenstaande advies is met zorg voorbereid. Desondanks kunnen wij geen verantwoordelijkheid accepteren voor de resultaten van de reiniging.

Naar het overzicht
 
Studio Mey en zij

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Lucas Mey, ondernemer van Studio Mey&Zij. Onze woonwinkel is onze trots. Niet alleen aan de Hoofdstraat in Velp, maar ook online.

Lucas Mey

lees verder