Studio Mey&Zij

Eindelijk eenvoudig mooi wonen

Deze lente een frisse start

21 april 2017

Wat fijn, de lente is weer in volle gang. Dit betekent een frisse start voor de natuur, maar natuurlijk ook voor je interieur. Na de lange, donkere winterperiode zijn we nu toe aan een frisse opknapbeurt van het huis. Hieronder hebben we een aantal handige tips op het gebied van schoonmaak & onderhoud voor je op een rijtje gezet. 

ALGEMEEN
Ga met schoonmaken altijd van boven naar beneden. Dus van de bovenetage naar de begane grond en van het plafond naar de vloer. Lucht tevens de ruimtes in huis geregeld door ramen tegen over elkaar open te zetten en verbeter op deze manier de luchtkwaliteit in huis.

GORDIJNEN
Gooi je gordijnen niet te snel in de wasmachine. Bij de fabricage van veel gordijnstoffen wordt namelijk een speciale finishmethode gebruikt, die de stof een mooie uitstraling geeft. Door deze te wassen, wordt deze laag aangetast. Je maakt je gordijnen gemakkelijk stofvrij door er met de stofzuiger met een zachte borstel overheen te gaan. Daarnaast doet de buitenlucht een gordijn ook al goed. Hang de gordijnen een paar uur in de buitenlucht – bij voorkeur in de mist –  en vervolgens zijn ze weer helemaal fris. Heb je vuile handafdrukken op je gordijnen? Dit kun je voorkomen door het gebruik van trekstangen.

PVC/VINYL/LINOLEUM
Reinig de vloer eerst met een stofwisser en/of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens kun je de vloer dweilen met een neutrale reiniger. Gebruik hiervoor een goed uitgewrongen mop en laat de vloer drogen. Krassen voorkom je door meubelstukken die schuiven te voorzien van speciale glijders.

VLOERKLEED
Geknoeid op je delicate vloerkleed? Deze vlekken dienen zo snel mogelijk met zorg behandeld te worden. Maak een handdoek van badstof nat met kraanwater en wring deze uit. Leg de handdoek vervolgens op de vlek. Laat de handdoek liggen totdat deze volledig droog is. Dep of wrijf nooit, hiermee kan je de structuur van het kleed beschadigen. Voor de voorjaarsschoonmaak kun je je vloerkleed het beste ouderwets met een matteklopper buiten schoon kloppen. Je staat versteld hoeveel stof, zand en vuil er van af komt.

PLISSÉ/DUETTE
Deze soorten raamdecoratie zijn vrijwel onderhoudsvrij en daarnaast beperkt te reinigen in verband met de coating of het impregneermiddel van de stof. Borstel de plissé en duette voorzichtig, maar regelmatig met een zachte borstel schoon. Vermijd schrobben of hard wrijven, zodat het vuil niet in de vezel van de stof gedrukt kan worden. Lamellen kun je eenvoudig afstoffen met een plumeau, zachtharige kwast of een zachte doek wanneer deze gesloten zijn.

Het bovenstaande advies is met zorg voorbereid. Desondanks kunnen wij geen verantwoordelijkheid accepteren voor de resultaten van de reiniging. Mocht je nog meer onderhoudsvragen hebben? Dan helpen we je natuurlijk graag verder.

Schrijf een beoordeling

10 = hoog, 1 = laag
* verplichte velden
Heeft u vragen? Neem contact op.